… la sexualitat

La regla és bruta i contaminada

Bruta? Per què? Et sembla bruta la sang que et surt quan caus, o quan et talles? Per què la sang de la teva vagina et sembla bruta llavors? Aquest mite té a veure amb el desconeixement dels nostres cossos després de tant de temps de cultura masclista. Les dones hem de recuperar el control dels nostres cossos i els seus processos. La regla és un signe de salut i la sang que emana del nostre cos significa que estem sanes, la regla és un mecanisme de neteja i sanejament. Durant la regla pots fer les mateixes coses que fas habitualment, córrer, nedar, tenir relacions sexuals, fer maionesa… Pot ser que abans o durant la regla et sentis més cansada, irritada, sensible, amb dolors… no et tallis i aprofita aquests moments per cuidar-te, descansar, relaxar-te, acaronar-te … el ritme que ens imposen és el masculí, però aquest no ha de ser ni el nostre ni l’únic. Pots utilitzar les copes menstruals per evitar els tampons que contenen substàncies tòxiques (més informació aquí).

La sexualitat és instintiva

Menjar o fer pipi són funcions instintives, no requereixen aprenentatge, el nostre cos es posa en funcionament gairebé automàticament i els executa. La sexualitat és una cosa molt més complexa que això: està determinada per la nostra psicologia, la nostra biologia, cultura, per la nostra història personal… i per això la sexualitat és una combinació única en cada persona. La sexualitat neix amb nosaltres, evoluciona a mesura que creixem i no s’acaba mai, té a veure amb la nostra capacitat de sentir, experimentar, comunicar, expressar i viure el plaer tant amb nosaltres com amb altres persones. Per tant la sexualitat no és un afegit, alguna cosa que apareix en un moment de les nostres vides, la sexualitat és molt més que el capítol del llibre de ciències naturals o les escenes de sexe de la tele. Per començar cal agradar-se, sentir-se còmode amb un o una mateixa i conèixer els nostres cossos, sense discriminar cap part.
Les relacions sexuals requereixen aprenentatge i sobretot que cada qui recuperi les regnes del seu cos per explorar, descobrir, què m’agrada, què no, en quin moment, de quina manera … saber comunicar el que vols, saber dir que no al que no et ve de gust ( ara no, amb tu no, d’aquesta forma no, aquesta proposta no)

L’ anticoncepció és cosa de noies

L’anticoncepció és responsabilitat de les dues persones que estan tenint sexe. L’única pràctica sexual amb el risc d’embaràs és la penetració, així que si la practiques ho has d’assumir. Cal estar preparades per a això, portar condons i proposar utilitzar-ho, no solament les noies han de tenir aquest paper. Si algú rebutja utilitzar-lo t’està posant en risc i pots negar-te a continuar.
Existeixen diferents mètodes anticonceptius, uns són de barrera ( condó femení i masculí, DIU, diafragma) altres químics (espermaticides, pastilles anticonceptives ) i altres quirúrgics (vasectomia, lligadura de trompes).