… l’Amor Romàntic

En aquest món existeix la meva “mitja taronja”

La idea de la mitja taronja pot semblar molt bonica d’entrada però si ho penses bé és molt limitant. Està clar que en el món hi ha persones amb les que sentim una connexió molt forta i especial però això no vol dir que no et pugui passar amb més d’una persona al llarg de la teva vida. A més també s’amaga la idea de que som persones incompletes i que només quan estem amb algú aquesta persona ens completa i fa un tot… però ja som persones senceres que ens relacionem tal i com som. Perquè ser mitja taronja si podem ser macedònia? 😉

flayer_sanvalentin_blog

Qui t’estima et farà plorar

Com? Serà més aviat que qui t’estima et farà sentir bé no? A vegades tendim a justificar que ens facin patir perquè així és l’amor de debó. És veritat que l’amor és molt intens, tant que a vegades sembla que faci mal, però això no vol dir que les persones que ens estimen ens hagin de fer mal per a que sigui amor del bó. Si volem saber com és l’amor del bó només cal pensar en què ens provoca pensar en la nostra relació: si ens fa sentir bé, si se’ns escapa un somriure, si volem que a l’altra persona li passin tot de coses bones… i coses per l’estil. Si patim molt la majoria de les vegades probablement la nostra relació necessita un bon canvi o fins i tot començar a pensar en tallar-la.

El poder de l’amor pot canviar a les persones

És cert que les persones ens influenciem les unes a les altres. Potser coneixes a algú i de cop alguns dels seus gustos comencen a ser els teus també, o et planteges coses que mai havies pensat. Això és bonic i enriquidor. Però a vegades també passa que l’altra persona comença a comportar-se malament i a fer-te mal, solem pensar que potser no li estem demostrant suficient el nostre amor i que, si ho fem bé, aquesta persona canviarà i serà com al principi. Però hem d’anar amb compte perquè no és la nostra culpa o responsabilitat com es comporta l’altra persona i, en última instància no depèn de tu que canviï si no d’ella mateixa.

Les gelosies són una mostra d’amor

los-celos-son-malos-240x248

Tant com una mostra d’amor… són coses que és diuen sovint i ens acabem creient de debò que si l’altra persona no es posa gelosa és que no ens estima de debò. Però les gelosies són senyal de que sentim inseguretats en la relació, potser necessitem més comunicació o fer alguns acords; també solen ser una mostra de desconfiança cap a l’altra persona, pensem que sempre buscarà algú millor o que tothom se li tirarà a sobre quan surti al carrer… Les gelosies són molt fàcils de sentir però parlar-ne sincerament és una de les claus per començar a fer-les desaparèixer. No creus que és molt millor tenir la confiança total en que l’altra persona està amb tu perquè vol i li agrades? I que si algun dia això canvia t’ho dirà. Igual has de fer tu, perquè així aconseguirem treure una bona dosi de control de la nostra relació i l’omplirem de confiança.

Quan es tracta d’amor no hi ha amics o amigues sinó rivals

Pensa un moment qui és la primera persona a qui li expliques que la teva parella t’ha deixat? Has pensat en un amic o amiga? A vegades donem poc valor a les amistats, les considerem relacions secundàries sense adonar-nos i quan es tracta de l’amor… deixem de confiar en les amistats. Aquesta manera de fer és molt injusta, els amics i les amigues són relacions que ens acompanyen un tros de la nostra vida, són molt importants, són qui ens acompanyen en els bons i els mals moments, si les deixem de banda per competitivitat correm el risc de quedar-nos sense ningú amb qui plorar quan la nostra relació no vagi bé o s’acabi. Igual que sentim que som persones en qui es pot confiar hem d’aprendre a confiar en les nostres bones amistats i sobretot cuidar-les!

Les baralles de parella son cosa de dos i ningú pot entrar

És veritat que d’entrada pot semblar que en una baralla terceres persones faran més embolic. Però si ho pensem amb més calma moltes vegades les coses des de fora es veuen amb una altra perspectiva. Les amigues i els amics que ens coneixen de tota la vida sovint ens poden donar consells molt bons o fins i tot adonar-se que ho estem passant malament abans que ens adonem nosaltres. Tothom necessitem ajuda de tant en tant, fins i tot les parelles!

“En realidad, no nos completamos en nadie. Ni nada nos quita esta dimensión única y maravillosa de ser personas completas y en sí mismas. Si esto no se descubre, siempre se estará corriendo detrás de alguien o de algo.”

Extret de “Julia, quiero que seas feliz” de Margarita Pisano