Avui volem parlar-vos de les sèries que més ens agraden. Ens encanta mirar sèries, sobretot aquelles que ens parlen com a persones intel·ligents, que tenen personatges interessants i complexos i que ens fan passar-nos-ho bé sense haver de renunciar al nostre cervell! Sí, existeixen! Aquí van 4.

Sense8:

De què va?

Tracta de les aventures de 8 personatges de diferents llocs del món que estan connectats entre sí per vincles molt forts a través de la ment. Poden sentir les mateixes coses i ajudar-se amb els seus diferents talents. Però amb tota aquesta màgia també hi ha una força obscura que els vol destruir.

Per què ens agrada?

Ens passa el mateix que amb l’altre… ens encanta. Perquè els personatges són entranyables, perquè és molt divertit veure com es van adonant del que els passa, perquè tenen talents boníssims, perquè hi ha molts personatges LGTBI, molt ben tractats i sense que això sigui necessàriament l’eix de les seves vides. I, sobretot, perquè ens fan adonar-nos de que col·lectivament som molt més fortes que soles i ens mostren una empatia portada a la màxima expressió. Val molt la pena!

 

The 100:

De què va?

Sèrie post apocalíptica de les que molen. Tot comença 100 anys després que una guerra nuclear hagi acabat amb la possibilitat de viure al planeta Terra. La humanitat viu en una nau gegant a l’espai i per provar si ja poden tornar a viure-hi, envien a un grup de joves que han delinquit de nou a la Terra.

Per què ens agrada?

Vale que a vegades l’argument és molt retorçat, que plantegen problemes que després se’ls oblida resoldre i que la gent canvia d’opinió i bàndol com de mitjons… Peeeeeeerò ens encanten els personatges que surten, sobretot les noies! I ens demostren, un cop més, que la gent jove té uns valors i unes lleialtats molt més potents que les persones adultes que les envolten. Per això ja val la pena.

 

 

mad-fat

 

My Mad Fat Diary:

De què va?

La Rae és una noia de 16 anys que està passant per moments difícils, acaba de sortir d’un centre de salut mental i li toca refer la seva vida. Decideix començar a escriure un diario n explicar totes les seves reflexions: el seu procés, la relació amb el cos, la salut mental, les amistats, l’amor, el sexe, la música, les dificultats amb la seva mare… Tot amb molt de sentit de l’humor i lucidesa.

Per què ens agrada?

No és que ens agradi… és que ENS ENCANTA!! La Rae és divertídissima, té un sentit de l’humor àcid i està envoltada de gent que per si mateixa ja donarien per una altra sèrie. Capta perfectament les dificultats de ser una noia adolescent i no morir en l’intent. Un 10!

 

 

merliMerlí:

De què va?

No podia faltar en aquesta llista una sèrie catalana que tant parla de la nostra quotidianitat. El Merlí és el professor de filosofia, de caràcter difícil però molt entregat a la seva tasca educativa. Tria uns quants alumnes per formar els peripatètics i poder transmetre valors i esperit crític, però té moltes dificultats per entendre’s amb el seu fill adolescent.

 

Per què ens agrada?

Merlí és el típic profe de filo enrollat però que a vegades es passa de llest. Sabeu quin estil volem dir oi? Ens agrada la sèrie perquè parla dels temes que ha de parlar en un instiut: el bullying, la discriminació, la violència, la diversitat sexual i de gènere, el sexting… Toca els temes i això és valent i arriscat, però no sempre ens agrada com ho fa. Té un tractament molt masclista dels personatges, quin personatge de dona t’agrada? Cap? És que els han fet molt malament! Ens agrada Merlí, sí, però volem que canviï!

Ens hem deixat alguna important?? Escriu-nos i la posem!