Heu sentit a parlar d’aquesta nova moda que hi ha per les noies de fer-se un vídeo al youtube preguntant a la gent si són boniques o lletjes? Ostres, em va saber molt de greu de debó de veure tantes noies fent aquesta pregunta  a no se sap qui en concret… T’imagines que qualsevol persona pugui respondre aquesta pregunta? Persones que no et coneixen, que no saben com ets… res de tu ni dels teus sentiments, de la teva manera de ser… Només aquesta pregunta freda, sóc guapa o sóc lletja? No us sona aquest vídeo a un famós conte que de petites ens explicàven… «Mirallet, mirallet, digues, qui és la més bonica de totes les dones?…» Fa la sensació que aquestes noies esperen el mateix d’un mirall virtual que pot acabar en judici popular contra elles.

Parlava d’aquest mateix vídeo l’altre dia en un taller amb un grup de noies  (us saludo des d’aquí!! ;), i ens posàvem molt tristes pensant en la crueltat de tot plegat. I reflexionàvem juntes què difícil és sentir-se bé amb el nostre cos… totes tenim complexes per una cosa o per l’altra! Què injust… i el pitjor de tot és que ens culpabilitzem per aquests complexes, la gent ens diu «és que et deixes influenciar massa!», «és que no tens prou personalitat…!». Ens preguntàvem, com és que la majoria de noies tenim aquesta por de no ser guapes?

princessLa resposta surt fàcil oi?  Tota una vida dient-nos que només tenim valor si som boniques, i que només hi ha una manera de ser bonica en el món, que és la que ens fiquen al cap des que som ben petites… Doncs comencem a estar fartes! Reivindiquem que hi ha milions de maneres de ser boniques, tantes com noies hi ha en el món. Que estem fartes de sentir complexos, de que ens critiquin pel nostre aspecte i que, a part de boniques, les noies som milers de coses interessants, cadascuna amb la nostra personalitat. Que ningú et vengui la moto, SOM TOTES GUAPÍSSIMES TAL I COM SOM!!!!

Us deixo amb una nova versió de les princesses de conte, creem nous referents reals per a tothom!!

sire 2campanillaesmebascula