NO M’HO PUC CREURE!

A la nostra societat existeixen un munt d’idees sobre l’amor, les relacions i la sexualitat que sovint les prenem com a bones sense haver-les pensat una mica abans. A vegades, darrere d’aquestes idees hi ha alguns mites que a la pràctica ens fan patir i fan el món més petit i menys lliure. Aquí plantegem algunes d’aquestes idees amb un punt de vista diferent i una nova reflexió. Tu què en penses?

 

Desmuntem falses creences sobre…

 

I SI TOT AIXÒ NO T’HO CREUS… PREGUNTA-LI A LA LORE!

Els nois que fan activitats de noies NO són uns “mariques” i les noies que fan activitats de nois NO són unes “marimachos”

No hi ha activitats de noies ni de nois, cada persona decideix el que li agrada fer. Els estereotips de gènere són unes normes que funcionen en la nostra societat i que serveixen per decidir què pot o no pot fer cada persona segons el seu sexe. Segur que heu escoltat que els homes han de ser forts, valents, arriscats i les dones dolces, passives, cuidadores. Us ho creieu? Que no et mengin el coco! Cadascuna de nosaltres decideix el que li agrada i el que no i ningú ens pot criticar per això.

Les noies que són agredides sexualment NO van provocant

Les dones són lliures per vestir-se com vulguin i caminar per on els doni la gana i com se sentin més còmodes. Si un home molesta a una dona no és un problema d’ella ni de la seva roba, sinó d’una mentalitat masclista que es creu amb el dret de sobrepassar els límits d’una dona. Això ocorre sovint i és una de les formes del masclisme que vivim les dones cada dia, quan anem pel carrer, a la discoteca, quan passem prop d’un grup de nois, quan anem de nit. El carrer també és de les dones!! Així que no dubtis a demanar ajuda a altres persones al carrer o buscar el suport de les teves amigues i amics. I si presencies una situació masclista, no miris cap a un altre costat, és un compromís de tots i totes.

Les noies que lliguen molt NO són unes putes

T’has preguntat que passa amb els nois lligons? Perquè són els guais, perquè ningú els crida guarros o els insulta?
Per que les noies “respectables” han d’esperar a ser conquistades com a princeses, però en canvi, els nois poden llançar-se a lligar sense problemes?.
Per que les noies o són verges o són putes?
Si a totes ens agrada tenir relacions sexuals i viure el plaer, totes podem decidir quan i amb qui.
Ser guai, no ha de dependre amb quantes persones t’has embolicat. Perquè hi ha persones molt lligones i unes altres que passen del tema.

La regla NO és una cosa bruta i contaminada

Et sembla bruta la sang que et surt quan caus, o quan et talles? La regla és un signe de salut, és un mecanisme de neteja i sanejament. Durant la regla pots fer les mateixes coses que fas habitualment, córrer, nedar, tenir relacions sexuals, fer maionesa … Pot ser que abans o durant la regla et sentis més cansada, irritada, sensible, amb dolors… no et tallis i aprofita la fluixera per cuidar-te, descansar, relaxar-te, acaronar-te … el ritme que ens imposen és el masculí, però aquest no ha de ser ni el nostre ni l’únic. Pots utilitzar el mooncup per evitar els tampons que contenen substàncies tòxiques.

http://www.mooncup.co.uk

La sexualitat NO és instintiva

La sexualitat és una combinació única en cada persona. Neix amb nosaltres, evoluciona a mesura que creixem i no s’acaba mai, té a veure amb la nostra capacitat de sentir, experimentar, comunicar i viure el plaer tant amb nosaltres com amb altres persones. Les relacions sexuals requereixen aprenentatge i sobretot descobrir què m’agrada, què no, en quin moment, de quina manera … saber comunicar el que vols, saber dir que no al que no et ve de gust (ara no, amb tu no, d’aquesta forma no, aquesta proposta no).

L’ anticoncepció NO és cosa de noies

L’ anticoncepció és responsabilitat de les dues persones que estan tenint sexe. L’única pràctica sexual amb el risc d’embaràs és la penetració, així que si la utilitzes assumeix-ho. Cal estar preparades per a això, portar condons i proposar utilitzar-ho, no solament les noies han de tenir aquest paper.
Si ell rebutja posar-li-ho t’està posant en risc i pots negar-te a continuar. 
Existeixen diferents mètodes anticonceptius que pots usar segons et vagi millor.